دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 306924
۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۴

علمای حوزه بايد تلاش كنند كه دعاها را از ارسال بيرون آورده و مسند كنند تا توليد علم صورت گيرد؛ بايد اين مباحث به روايت تبديل شده و در اختيار پژوهشگران و تشنگان علم و دانش الهی قرار گيرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له، امروز سه شنبه( 15 اسفندماه)، در ديدار با اعضای هيات علمی موسسه آينده روشن(پژوهشكده مهدويت)،بهترين راه برای تبيين مساله تربيت زمينهساز را بيانات اهل‌بيت(ع) برشمردند و اظهار داشتند:  اگر اين بيانات گهربار از منابع مختلف جمع‌آوری و ارايه شود میتواند نقش بسزايی در تربيت نسل منتظر و زمينه‌ساز داشته باشد.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این‌که فعاليت در عرصه توليد و تهيه كتب دينی و اسلامی توفيقی است كه بايد قدردان آن بود بیان داشتند: دوران امامین صادقین(ع) به دليل شرايط باز سياسی و كم شدن خفقان، برهه و مقطع بيان هدايت‏های نورانی بود به نحوی كه روايات بسيار زيادی از اين دو امام برای ما به يادگار مانده كه مايه نور و سعات بشر است

مفسر قرآن کریم یادآورشدند:در دوران برخی  ائمه(ع)،آنها  به دليل خفقان موجود سعی میكردند كه اين معارف نورانی را در قالب ادعيه و مناجات و زيارات بيان كنند و اين متون ارزشمند به اين وسيله به پيروانشان منتقل میشد.

حضرت آيت‌الله جوادی آملی، گفتند: از جمله ميراث بزرگ اسلامی در اين زمينه، ميراث ارزشمندی به نام صحيفه سجاديه از امام سجاد(ع) بود؛ توجه به اين كتب نورانی میتواند نقش بسيار مهمی در تبيين انديشههای نورانی معصومين(ع) داشته باشد.

ایشان با بیان این که  كتب ارزشمندی چون نهج‌البلاغه نيز قابل رجوع محققان و انديشمندان در عرصههای مختلف به ويژه فقه است افزودند: یكی از مواردی كه بايد مورد توجه واقع شود، مساله زهد است؛ فاصله گرفتن از دنيا از سوی دين ما مذمت شده است؛ فاصله گرفتن از اجتماع و مردم در حقيقت طعمه شيطان است.

حضرت آيت‌الله جوادی آملی، اظهاركردند: علمای حوزه بايد تلاش كنند كه دعاها را از ارسال بيرون آورده و مسند كنند تا توليد علم صورت گيرد؛ بايد اين مباحث به روايت تبديل شده و در اختيار پژوهشگران و تشنگان علم و دانش الهی قرار گيرد.

معظم له در ادامه با اشاره به مباحث عرفانی در دعا، عنوان كردند: گريه صرفا از سر ناراحتی و ترس نيست بلكه شوق هم هست؛ بنده میتواند از سر شوق و ناز با خدا سخن بگويد؛ اينگونه نيست كه دعای نيازمندان بالاتر از نازكنندگان باشد.

این مفسر قرآن کریم گفتند: اگر اين مباحث به نسل امروز منتقل شود و زيبايی كلام و منطق و عرفان اهل بيت(ع) به جامعه انتقال يابد، عرصهای برای عرفانهای كاذب نمیماند؛ به عنوان مثال دعايی مثل آل يس دربردارنده مضامينی بس عميق در اين حوزه است.

ایشان افزودند: اول كسی كه به نبوت خود ايمان دارد، وجود مبارك حضرت رسول اعظم(ص) است و حضرت ولی عصر(عج) نيز به امامت خويش ايمان كامل دارند و از خداوند نيز میخواهند كه فرج ايشان حاصل گشته و دنيا را با عدل و داد آشنا سازند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha